piątek, 8 marca 2013

Pavlova na Dzien Kobiet

Smakołyk  na Dzień Kobiet?
 Pavlova,to  deser, który zawładnie wszystkimi zmysłami. Słodko- kwaśna, krucha, trochę ciągnąca, pachnąca....prawdziwa poezja smaków.Filiżaneczka małej czarnej, porcja Pavlovej, nic dodać, nic ująć......
Zapraszam wszystkich amatorów bezowych słodkości.


 

Białka ubijać dodając po 1 łyżce cukier. Masa powinna być bardzo sztywna i lśniąca. Na końcu dodać sok i mąkę. Ubijać jeszcze chwileczkę. Rozsmarować na papierze do pieczenia na kształt koła. Można odrysować kółko wykorzystując dno tortownicy.Wstawić do piekarnika nagrzanego do
180 st.C.  Po 5 minutach obniżyć temperaturę do 100 st.C. Suszyć dalej 1,5 godziny.Po wystudzeniu nałożyć ubitą śmietanę  i malinki, lub truskawki. Mogą być też jagody.



Nie martwcie się dzisiaj kaloriami:) Ktoś kiedyś powiedział,że kobiety nie tyją, tylko zwiększa się ich powierzchnia erotyczna :))) 





 

Prawdę mówiąc  godz. 20.30 to za póżno by zabierać się za robotę, bo najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu, więc może jutro? Niech to będzie cały weekend kobiet:) a jak?:)
 
obrazek znaleziony w sieci :)

 
Do miłego!

 

46 komentarzy:

  1. Nie masz sumienia...juz od patrzenia, powieksza sie moja powierzchnia erotyczna ;)))

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja zjadłam już dwa kawałki:)
      Pozdrawiam!
      Miłej soboty!

      Usuń
  2. Nie powinnam jeść już słodkiego, żeby do lata wyglądać, jak człowiek, ale chyba się skuszę na ten przepis, uwielbiam bezy...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja do 1 czerwca muszę się ogarnąć, oj trudno będzie:)
      Pozdrawiam gorąco!

      Usuń
  3. Częstuję się wirtualnie i tym samym powiększam swoją powierzchnię erotyczną :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Odpowiedzi
    1. Warto wypróbować, bo jest równiez smaczny! pozdrawiam!

      Usuń
  5. Wygląda bardzo smacznie:))Obrazek super:)))Pozdrawiam i miłego wieczoru życzę

    OdpowiedzUsuń
  6. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu :)
    Deser wygląda pyszne! Muszę wypróbować :)
    Pozdrawiam serdecznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Rosalie vypadá to úžasně, hned bych si nabídla...
    Děkuji za návštěvu u mě a přeji krásný víkend
    pa pa Zuzka morkusovic

    OdpowiedzUsuń
  8. Już kiedyś o tym torcie myślałam. Z pewnością zrobię jak przestanę karmić Synusia:)A jak przeczytam książkę to powiem czy warto:)Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  9. Ale mi narobiłaś ochoty na te pyszności. Nie jestem za słodyczami, ale kawałek bym z pewnościa zjadła.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ten torcik jest słodki,ale pyszny, proszę się częstować:)

      Usuń
  10. Pyszny torcik. Mam ochotę na kawałeczek, tak na wieczór, choć niezdrowo. Dziękuję za przepis. Spróbuję zapewne. Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  11. Rozalio, wygląda zniewalająco i pewnie tak smakuję.Pozdrawiam świątecznie

    OdpowiedzUsuń
  12. Mniam... mniam... w sam raz na takie święto:))
    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  13. Oj Kochana, ale mi tu teraz narobiłas ochoty! Taka Pavlova chodzi za mną juz od dawna ale nie mam odwagi się za nią zabrać!

    OdpowiedzUsuń
  14. Uwielbiam bezowe slodkosci:) Alez te zdjecia sa smakowite.. :) Na pewno kiedys wyprobuje Twoj przepis. Milego weekendu, pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  15. Mniam...
    Nie przepadam za bezami ale...to wygląda taaaak apetycznie... aż ślinka leci
    Wszystkiego dobrego w kończącym się święcie ale i na każdy inny dzień ;-)))

    OdpowiedzUsuń
  16. Wspaniały jest ten torcik,już mi ślinka leci.

    OdpowiedzUsuń
  17. Widzę ją kolejny raz i zawsze wygląda smakowicie, może kiedyś spróbuję ją zrobić.

    Pozdrawiam i życzę codziennego święta kobiet. :))

    OdpowiedzUsuń
  18. zaburczało w brzuchu zaburczało!

    OdpowiedzUsuń
  19. ma che bontà, è irresistibile anche attraverso il pc,una vera delizia, complimenti.
    baci e buona domenica

    OdpowiedzUsuń
  20. Ależ smakowitości.Już na sam widok cieknie ślinka.
    Zdjęcia jak zwykle prześliczne.
    Serdecznie pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  21. Bezy, bita śmietana i do tego jeszcze maliny! Coś pysznego! Spóźniłam się i pewnie nic już nie zostało? Milo było chociaż popatrzeć. Buziaki.

    OdpowiedzUsuń
  22. Najlepszy na świecie tort!
    Dzięki za przepis!
    Serdeczności
    M.Arta

    OdpowiedzUsuń
  23. no i znowu smaka narobiłaś:)))
    wszystkiego dobrego i dziś i jutro i za tydzień:)

    OdpowiedzUsuń
  24. O tak. Ja poproszę taką bezę:)
    Nie tylko na 8 marca.
    Pozdrawiam i zapraszam. Ola

    OdpowiedzUsuń
  25. Pawlova na pewno smaczna nieziemsko, ale je się nie odważę- jeszcze nigdy nie wyszedł mi żaden wypiek skałdajęcy się tylko z białek... otrzymuję niezmiennie brązowawą gumowatą skórę... brrr.... zwalam winę na piekarnik:-)))

    OdpowiedzUsuń
  26. Wygląda wspaniale, nigdy go nie jadłam:)

    OdpowiedzUsuń
  27. Powierzchnia...czego???Ha ha tego jeszcze nie słyszałam!
    Ciasto muuuszę kiedyś zrobić,tylko stale się obawiam ,ze mi nie wyjdzie.

    OdpowiedzUsuń
  28. co za smakołyki, ach ślinka cieknie

    OdpowiedzUsuń
  29. torcik wygląda przepysznie !!!!

    OdpowiedzUsuń
  30. Oj kochana - jak ta to patrzę to aż żołądek ściska:) U mnie właśnie murzynek się piecze, pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  31. mm, Pavlova - coś cudownego!

    OdpowiedzUsuń
  32. This looks delicious! Happy Women's Day to you as well :)

    OdpowiedzUsuń
  33. Gdyby nie fakt, że jest późno, a ja jutro wyjeżdżam to w kuchni już przygotowywałabym to cudo;) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...